Fietsers uit Drenthe rijden Binnenhof op in Den Haag [video]

MEPPEL - Een groep van vijftig fietsers uit Drenthe reed rond vijf uur het Binnenhof van Den Haag op. 180 kilometer legde de groep af. Met luid applaus werd de groep onthaald toen ze het Binnenhof op reden.Bestuurders, ondernemers en andere fietsgekken uit Drenthe vertrokken rond zeven uur vanochtend voor de fietstocht.

De tocht verliep niet helemaal vlekkeloos. Zo had verslaggever Jeroen Willems dubbel pech. Hij fietst mee met de groep , maar net over de helft van de route ging een spaak in zijn wiel kapot én kreeg hij een lekke band.De deelnemers willen met de fietstocht aantonen dat Drenthe helemaal niet zo ver van Den Haag ligt als sommige politici soms denken. "Drenthe ligt echt op fietsafstand van Den Haag. Dat gaan we vandaag laten zien. Ook al zit het weer niet helemaal mee", zegt projectleider Dennis Schomaker die zelf ook meefietst.

32 kilometer per uur
De groep probeerde gemiddeld 32 kilometer per uur te fietsen en het doel was om rond vier uur aan te komen in de hofstad. Dit werd een uurtje later. Onder de deelnemers zitten onder andere burgemeester Marco Out van de gemeente Assen en advocaat Niek Heidanus uit Eelderwolde. Voor RTV Drenthe fietst verslaggever Jeroen Willems dus mee.

Prinsjesdag
De fietstocht maakt deel uit van de activiteiten die de provincie Drenthe organiseert rondom Prinsjesdag. Vanuit een eigen ambassade in de hofstad worden onder meer debatten en een Drentse markt georganiseerd om Drenthe onder de aandacht te brengen.
Deel dit artikel: