Officiële opening Blauwe As in Assen live te volgen bij RTV Drenthe

Koning Willem-Alexander  (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
Koning Willem-Alexander (Rechten: ANP/Bas Czerwinski)
ASSEN - Koning Willem-Alexander opent vrijdag de Blauwe As in Assen. Daarmee is het water officieel terug van weggeweest in onze provinciehoofdstad.
RTV Drenthe doet live verslag van de opening. Vanaf 14.15 uur is er een speciale uitzending op TV Drenthe. Verslaggevers en cameramensen doen live verslag van dat bezoek.
Datzelfde gebeurt ook op radio, als onderdeel van de uitzending van Studio Drenthe tijdens het Prinsjesfestival in Den Haag. Online houdt de redactie een liveblog bij en wordt de tv-uitzending uitgezonden op de website en op Facebook.
Deze week blikken we vooruit op het bezoek van koning Willem-Alexander.

Hoe ziet het programma van de Koning eruit?

De Koning begint zijn bezoek aan Assen om 14.30 uur bij de Willem III brug. Daar wordt hij welkom geheten door onder anderen burgemeester Out en Commissaris van de Koning Van Aartsen. Na een korte wandeling stapt de Koning op de rondvaartboot bij Sluis 1.
Via de Blauwe As, komt de Koning rond 15.00 uur aan bij de Havenkade. Daar brengt het Noord Nederlands Orkest (NNO) een muzikale groet. De Koning verricht vervolgens op een podium de officiële opening. Daarmee is de Blauwe As officieel geopend.

Stationsgebied

Het gezelschap verplaatst zich dan van de Havenkade naar het stationsgebied. Hier krijgt de Koning uitleg over de ontwikkelingen in dit gebied. Om 16.00 uur is het bezoek afgelopen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.