Stelling: Familie is verantwoordelijk voor de wandeling met oma

ASSEN - ''Ik zou wel vaker naar buiten willen'', dat zegt de helft van de ouderen die in een zorginstelling zit en meewerkte aan een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

Het bureau onderzocht hoe ouderen het hebben in een zorginstelling. Een kwart van de ouderen in een verpleeghuis zegt zelden of nooit buiten te komen. Dat heeft verschillende oorzaken. Er is bijvoorbeeld niemand die hen kan halen en brengen, maar ook gezondheidsproblemen kunnen een ritje in de buitenlucht in de weg zitten.

Stelling
Op dit moment wonen er ruim 100.000 ouderen in een verzorgingshuis of verpleeghuis. Wat vindt u, is het de taak van een verzorgingshuis om met bewoners naar buiten gaan of hebben zij al genoeg andere belangrijke taken en ligt de verantwoordelijkheid bij de familie?


Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Een speciale clausule moet vechtscheidingen voorkomen. Gisteren vroegen we u of het een goed idee is om afspraken over de scheiding te maken voordat u gaat trouwen. 68 procent van de stemmers is het niet eens. Bijna 32 procent van de stemmers vindt dit wel een goed idee. In totaal stemden 1.108 mensen.
Deel dit artikel: