Stelling: Duitsers zijn betere werknemers dan Nederlanders

ASSEN - Mensen met een Duitse naam worden in Nederland eerder uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek dan mensen met een Nederlandse naam.

Dat blijkt uit onderzoek naar discriminatie op de arbeidsmarkt in vijf Europese landen.

Volgens één van de onderzoekers komt dat door het stereotype beeld dat werkgevers van Duitsers hebben. Ze zien Duitsers als harde en gedisciplineerde werkers die op tijd komen. En de taal is ook handig, want veel bedrijven doen zaken met Duitsland.

Stelling
Wat denkt u, klopt het beeld dat werkgevers van Duitsers hebben? Of is het onzin en zijn Nederlanders net zulke harde en gedisciplineerde werkers?


Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 uur en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe  en laat uw reactie achter.

Vorige stelling
Gisteren vroegen we wie er verantwoordelijk is voor dat een oudere in een verzorgingstehuis buiten komt, de familie of het verzorgingstehuis. Volgens ruim 47 procent van de stemmers is de familie verantwoordelijk, een meerderheid van 52 procent vindt van niet. 1.945 mensen brachten een stem uit.
Deel dit artikel: