Assenaar vrijgesproken van betasten 13-jarig meisje

De Assenaar zou het meisje bij haar borsten hebben gegrepen toen hij haar in het zwembad wilde gooien (Rechten: pixabay.com)
De Assenaar zou het meisje bij haar borsten hebben gegrepen toen hij haar in het zwembad wilde gooien (Rechten: pixabay.com)
ASSEN - Een 19-jarige Assenaar werd vrijdag door de rechtbank in zijn woonplaats vrijgesproken van het betasten van de borsten van zijn 13-jarige buurmeisje. De rechter vond dat er veel tijd was verstreken tussen de aangifte en het horen van de getuigen.
Het verhaal was na zo’n lange periode niet meer geloofwaardig, stelde de rechter. Tegen de man was door het Openbaar Ministerie een werkstraf geëist van 40 uur.

Zwembad

Het slachtoffer deed aangifte nadat de man haar in juni vorig jaar zou hebben vastgegrepen toen hij haar in een zwembadje wilde gooien. De advocaat van de Assenaar betoogde eerder dat zijn cliënt al genoeg straf had gehad, omdat de vader en broer van het meisje de man in elkaar hadden geslagen.
Lees meer: Zat hij nou wel of niet aan de borsten van het buurmeisje?
De man ontkende stellig dat hij het meisje heeft betast. Hij en het meisje hebben allebei getuigen die hun verklaringen bevestigen: volgens sommige omstanders was er inderdaad niks gebeurd, anderen bevestigden het verhaal van het meisje.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.