Auto raakt te water in Assen en verdwijnt spoorloos

ASSEN - Bij de Havenkade in Assen is vanavond een auto te water geraakt. De brandweer heeft meer dan twee uur gezocht met speciale boten, sonarapparatuur en duikers, maar geen voertuig aangetroffen.
Dat de auto te water raakte is wél zeker, een bewaker die het zag gebeuren heeft hier foto's van gemaakt. Volgens een woordvoerder van de brandweer is het waarschijnlijk dat de auto weggezonken is in een dikke laag slib.

Geen slachtoffers

De eigenaar van de auto heeft zich inmiddels gemeld bij de politie. Het gaat om een bezoeker van het muziekfestival Symphony in Blue vlakbij de plaats van het ongeluk. Hij had zijn auto langs het Havenkanaal geparkeerd. De eigenaar wist volgens de politie niet zeker of hij de handrem erop had gezet.
De brandweer heeft de zoekactie naar de auto inmiddels gestaakt, onder meer om de veiligheid van de duikers niet in gevaar te brengen. Het is niet bekend wie nu de zoektocht naar en de berging van de auto voor z'n rekening moet nemen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.