Bakker bezorgt FC Emmen terecht punt in laatste minuut

FC Emmen (Rechten: RTV Drenthe)
VOETBAL - Nick Bakker werd de held van de avond in Nijmegen. De vleugelverdediger bezorgde FC Emmen in de allerlaatste minuut nog een punt tegen NEC: 1-1.
Dat punt was ook verdiend, want behoudens het eerste half uur speelde Emmen beter dan de thuisclub. Na vijf duels is de formatie van trainer Dick Lukkien nog steeds ongeslagen. Emmen heeft 7 punten uit vijf duels, waarmee de ploeg 9e staat in de Jupiler League.

Gemiste penalty, lat en goal

Het begin was overduidelijk voor NEC, dat binnen vijf minuten een penalty miste en een kopbal op de lat zag belanden. De derde grote kans van de thuisclub was wel raak. Jari Schuurman scoorde na een mislukt schot van Guus Joppen.

Herstel maar geen treffer

FC Emmen herstelde zich na het zwakke begin en kreeg meer en meer grip op het duel. Kansen kwamen er ook voor de Drentse club, maar inzetten van Youri Loen en Cas Peters leverden geen treffer op.

Loon naar werken

Emmen trok de lijn van de laatste fase voor rust door in het begin van de tweede helft zonder, zoals in de eerste helft, heel gevaarlijk voor de goal van NEC te verschijnen. Jeroen Veldmate was het dichtst bij succes, maar maaide volledig over de voorzet van Loen heen. Na een uur kwam er meer evenwicht in de wedstrijd en kreeg NEC twee aardige kansen op de 2-0, maar die werden beide uitstekend gered door Dennis Telgenkamp. Op het moment dat de bitterballen al werden geserveerd op de tribune en de harde kern van NEC feest vierde kreeg Emmen toch nog loon naar werken. Nick Bakker scoorde uit een voorzet van Loen: 1-1.
(Dick Lukkien, Nick Bakker en Youri Loen blikken terug op NEC - FC Emmen)