PvdA Drenthe: Alternatieve locatie voor transferium onderzoeken

Het oorspronkelijke plan voor de aanleg van het transferium (Rechten: Provincie Drenthe)
Het oorspronkelijke plan voor de aanleg van het transferium (Rechten: Provincie Drenthe)
DE PUNT - PvdA Drenthe wil weten of het beoogde transferium bij De Punt mogelijk ook aangelegd kan worden op de plek van scheepswerf Beuving ten westen van de A28.
De scheepswerf is begin deze week te koop komen te staan, en Natuurplatform Drentsche Aa pleitte er al voor om het nieuw aan te leggen transferium daar te realiseren in plaats van aan de oostkant tussen de A28 en de afrit Eelde.
Lees meer: Scheepswerf Beuving in de verkoop: kans voor transferium
De PvdA wil nu weten van het College van Gedeputeerde Staten of het transferium bij De Punt mogelijk op deze plek kan worden aangelegd. Hiervoor wil de partij onderzoek laten doen naar de haalbaarheid van dit plan.

Motie Leefbaar Tynaarlo

Omdat het transferium in de gemeente Tynaarlo ligt zal het gemeentebestuur hierover een besluit moeten nemen. Leefbaar Tynaarlo volgt dezelfde lijn als PvdA Drenthe en dient een motie in bij de gemeenteraad om besluitvoering over het transferium aan te houden tot de mogelijkheid van situering van het transferium op de locatie van de scheepswerf te De Punt - in plaats van op de nu beoogde locatie - is onderzocht.
Lees meer: Raad Tynaarlo nog steeds verdeeld over komst transferium De Punt

Geen optie

Eerder zei de provincie in een reactie dat de scheepswerf in De Punt geen optie is als het gaat om een transferium. "De locaties ten westen van de snelweg zijn jaren geleden al onderzocht en afgevallen", liet een woordvoerder van de provincie toen weten. "Bussen hebben vanaf de N34 en A28 een te lange reistijd, waardoor het openbaar vervoer geen alternatief meer is voor de auto."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.