Hulplijn voor Drentse jongeren die direct hulp nodig hebben

(Rechten: ANP XTRA/Roos Koole)
(Rechten: ANP XTRA/Roos Koole)
HOOGEVEEN - SpoedVoorJeugdDrenthe is de naam van een nieuwe website voor kinderen en jongeren in crisissituaties buiten kantoortijden. Hulpverleningsinstanties hopen dat de website de bekendheid en zichtbaartheid van dat hulpnummer vergroot.
De hulplijn bestaat al sinds december 2014 en wordt jaarlijks honderden keren gebeld. Coördinerend wethouder Harmke Vlieg van Assen: "Crises houden zich niet aan kantooruren".

Snel hulp

Als een jongere dringend hulp nodig heeft, omdat het niet goed gaat dan kan er gebeld worden naar een speciaal telefoonnummer. Aan de telefoon zit een hulpverlener die namens verschillende hulpinstanties ook 's nachts directe hulp biedt. Er wordt binnen een half uur een plan gemaakt en de juiste mensen worden ingeschakeld.
Kinderen en jongeren kunnen bellen, maar ook ouders, hulpverleners, huisartsen of politie. Als het maar gaat over een kind, jongere of gezin in Drenthe.

Samenwerking

De hulplijn is een initiatief van verschillende instanties en hulpaanbieders in Drenthe zoals Yorneo, Ambiq, Accare, Promens Care, De Trans en Veilig Thuis Drenthe.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.