Wat ging er vanmorgen mis met de trein bij Echten?

Er brak brand uit in een technische ruimte (Rechten: Persbureau Meter)
Er brak brand uit in een technische ruimte (Rechten: Persbureau Meter)
ECHTEN - Het treinverkeer tussen Meppel en Beilen ligt al de hele ochtend stil, nadat een deel van een bovenleiding op een trein terechtkwam. Wat is er gebeurd?
Verslaggever Frits Emmelkamp was vanmorgen in Echten en zocht uit wat er gebeurde.

Stroom valt uit

De machinist is tijdens de spits onderweg van Meppel naar Hoogeveen. Tijdens die rit valt meerdere keren de elektriciteit uit.
De trein kan nog net het station bereiken. De machinist gaat er vanuit dat het probleem in de trein zelf zit. Besloten wordt daarom alle reizigers uit te laten stappen en de trein leeg te laten terugrijden naar Zwolle.
Lees meer: Bovenleiding valt op dak trein, treinverkeer Meppel-Hoogeveen ligt stil
Brand
Maar tijdens die terugrit gaat het mis. Opnieuw valt de stroom uit en de trein komt stil te staan, vlak bij de spoorwegovergang in Echten. Vervolgens breekt de bovenleiding, waarna een deel op het dak van de trein terechtkomt. Hierdoor ontstaat brand in een technische ruimte. Het vuur blijft beperkt tot isolatiemateriaal.
NWS20170920-Bovenleiding_trein
De trein wordt later vandaag weggesleept naar Zwolle. Naar verwachting rijden de eerste treinen rond vier uur weer volgens dienstregeling.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.