Roelof Waninge met NTS, Odendaal en Roberts in Moto2

MOTORSPORT - Het Grand Prix team van Roelof Waninge uit Dwingeloo komt volgend seizoen met de Zuid-Afrikaan Steven Odendaal en de Amerikaan Joe Roberts uit in de Moto2-klasse. Daarnaast heeft het enige Nederlandse Grand Prix-team een driejarig contract gesloten met het Japanse NTS als chassis-leverancier.

"Ik ben blij dat het nu al rond is. We zijn er al heel lang mee bezig. En het is fijn dat je ontspannen van de laatste wedstrijden van het seizoen kunt genieten. Dat is wel uniek", zegt Waninge vanuit het Spaanse Aragon.


NTS: precisie metaalbouw in ruimte- en scheepvaart en medische wereld

Het bedrijf NTS is gespecialiseerd in precisie metaalbouw in de ruimte- en scheepvaart en de medische wereld. Ook heeft het bedrijf haar debuut gemaakt in de motorsportwereld bij het Spaans kampioenschap (CEV). Bij RW Racing GP zal NTS, samen met het Zwitserse GEO Technology, onder andere het chassis en de swingarm voor haar rekening nemen.


"Odendaal was al testrijder voor NTS in het Open Spaans kampioenschap. Voor NTS was het een voorwaarde dat hij bij ons zou komen rijden. Roberts is de enige Amerikaan in de Grand Prix. En Dorna en de IRTA willen hem er daarom graag bijhouden. Hij is ons min of meer aangeboden", verklaart Waninge.

Beide coureurs moeten de technici van het RW Racing-team en NTS feedback geven, zodat zij hun materiaal verder kunnen ontwikkelen.

Deel dit artikel: