Ineke van Gent geïnstalleerd als burgemeester Schiermonnikoog

Ineke van Gent is vanavond geïnstalleerd als burgemeester van Schiermonnikoog (Rechten: RTV Noord/Jeroen Berkenbosch)
Ineke van Gent is vanavond geïnstalleerd als burgemeester van Schiermonnikoog (Rechten: RTV Noord/Jeroen Berkenbosch)
SCHIERMONNIKOOG - Ineke van Gent, die opgroeide in Assen, is vanavond geïnstalleerd als burgemeester van Schiermonnikoog.
Dat gebeurde tijdens een speciale raadsvergadering, meldt
. Niet in het gemeentehuis, maar vanwege de grote belangstelling in het Cultureel Ontmoetingscentrum van het eiland.

'Zin in iets anders'

"Ik heb veel zin in iets anders dan alleen de spoorwegen. Als burgemeester mag ik mij straks bijvoorbeeld gaan ontfermen over het sociale domein", vertelt Ineke van Gent die hiervoor regiodirecteur Noordoost was bij de Nederlandse Spoorwegen.
Op de vraag of ze zich na zo'n actieve baan op een eiland misschien gaat vervelen antwoordt ze resoluut: "Absoluut niet. Ik ga mij hier niet vervelen. Er zijn genoeg zaken die hier spelen en aandacht verdienen."

Kennismakingsronde

Van Gent gaat eerst beginnen met een kennismakingsronde onder de verenigingen en andere organisaties die op het eiland actief zijn. Ze woont al in een appartement op het eiland, maar gaat binnenkort naar aan andere woning verhuizen.

'Van Gent weet van aanpakken'

Bij de installatie van de burgemeester waren veel inwoners aanwezig, maar ook maatschappelijke- en natuurorganisaties. "We zijn hartstikke blij met haar als nieuwe burgemeester. We hebben zin om met haar zaken op te pakken die spelen op het eiland, zoals natuurbehoud", zegt Lutz Jacobi, voorzitter van het overlegorgaan van Nationaal Park Schiermonnikoog. "Ik ken haar van de Tweede Kamer en ze weet van aanpakken."
Van Gent volgt Dick Stellingwerf op, die waarnemend burgemeester was.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.