Groenwold kroont zich tot Nederlands kampioen

Groenwold heeft goud te pakken (archief
Groenwold heeft goud te pakken (archief © RTV Drenthe
JUDO - Larissa Groenwold is de nieuwe Nederlands kampioen tot 78 kilogram. De judoka uit De Punt verzekerde zich dankzij een zege op Karen Stevenson van de titel. Ze won de partij dankzij een houdgreep.
"Dit is echt fantastisch", zegt Groenewold. "Vorig jaar stond ik ook tegen Karen in de finale en toen verloor ik, dus ik wilde heel graag voor het goud gaan. Ik wist dat ze lage schouderworpen zou maken, die wist ik allemaal goed tegen te houden. Toen kwam ik zelf tot een score door een beenhaak. Ze viel en toen kon ik door naar een houdgreep."
De prille carrière van de 22-jarige Groenwold verloopt crescendo. Ze werd Europees kampioene bij de junioren en maakte zonder problemen de overstap naar de senioren. Groenwold won al verschillende medailles op de European Open, voorheen de Worldcups.
Marit Kamps uit Assen hield een bronzen medaille over aan de klasse +78 kilogram. De titel werd een prooi voor Guusje Steenhuis. In de klasse tot 63 kilogram was er brons voor Michelle Benjamins uit Nieuwlande. Iris Iwema veroverde het goud.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.