Stelling: Minister Hennis van Defensie moet aftreden

Moet Hennis aftreden om het dodelijke ongeluk met de mortiergranaat in Mali? (Rechten: ANP / Bart Maat)
Moet Hennis aftreden om het dodelijke ongeluk met de mortiergranaat in Mali? (Rechten: ANP / Bart Maat)
ASSEN - Jeanine Hennis-Plasschaert, Minister van Defensie, moet zich morgen verantwoorden voor de Tweede Kamer. Afgelopen donderdag presenteerde de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) een vernietigend rapport over de gebeurtenissen in Mali.
Henry Hoving (29) uit Winschoten en Kevin Roggeveld (24) uit Groningen overleden vorig jaar in Mali bij een ongeluk met een mortiergranaat. Een derde militair raakte zwaargewond. De mortier kwam uit een partij granaten die niet aan de veiligheidseisen voldeed en afgekeurd hadden moeten worden. Adviezen daarover van een deskundige heeft defensie meerdere keren genegeerd.
Lees meer: Onderzoeksraad: Defensie schoot tekort bij mortierongeluk Mali
Hennis heeft gisteren haar excuses aangeboden aan de nabestaanden van Hoving en Roggeveld.

Stelling

Sinds het vernietigende rapport is gepresenteerd, is er ook discussie over de positie van Hennis. Wat vindt u dat er moet gebeuren? Moet Hennis aftreden? Of lost dat niets op en kan ze beter aanblijven als minister?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige stelling

Is het energieverspilling om de straatverlichting langs de snelweg weer aan te doen? Daarover praatten we afgelopen vrijdag. Een nipte meerderheid, 50,5 procent van de stemmers, vindt dat geen verspilling. 49,5 procent van de stemmers vindt het wel zonde van de energie. In totaal stemden 1.974 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.