Dekker plaatst zich voor finale World Series of Darts

DARTS - Jan Dekker uit Emmen heeft zich geplaatst voor de finale van de World Series of Darts, een invitatietoernooi dat volgende maand in het Schotse Glasgow plaatsvindt.

Het toernooi bestaat sinds 2013 om de sport te mondialiseren. Het deelnemersveld bestaat uit zestien uitgenodigde spelers en acht qualifiers door middel van een kwalificatietoernooi. Dekker is één van de qualifiers, dankzij een ijzersterk optreden vanavond in het Engelse Barnsley.

De Drent won van Paul Nicholson en James Wilson, om in de finaleronde af te rekenen met Steve Hine. Dekker won met 5-3. Een opsteker, want de Emmenaar moet de komende dagen ook zijn ticket voor het wereldkampioenschap zien binnen te slepen. Morgen en woensdag speelt Dekker daarvoor twee players-championships en vrijdag nog een toernooi in Duitsland.

Van Gerwen 
Van Gerwen, die het toernooi de afgelopen twee keer won, is de grote favoriet. Andere kanshebbers zijn Gary Anderson, Peter Wright, Raymond van Barneveld, James Wade, Daryl Gurney, Kyle Anderson en Gerwyn Price. 

4000 pond
De plaatsing voor de World Series-finale levert Dekker in ieder geval 4.000 pond op, maar telt niet mee in de kwalificatie voor het WK. 

De finale van de World Series of Darts vinden plaats van 3 tot en met 5 november.
Deel dit artikel: