Stelling: Coming Out Day is onzin

ASSEN - Het idee om vandaag, 11 oktober, uit de roepen tot Coming Out Day kwam in 2009 van toenmalig minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ronald Plassterk. Het waaide over uit Amerika, waar in 1988 de eerste Coming Out Day was.
Het idee erachter is de sociale acceptatie van homo's, lesbiënnes, biseksuelen en transgenders te bevorderen. Bijna alle gemeenten in Drenthe zijn inmiddels met hetzelfde doel regenbooggemeente en Drenthe is ook uitgeroepen tot regenboogprovincie.

Rondom de Coming Out Day heeft Drenthe dit jaar voor het eerst een regenboogweek om het thema nog eens extra onder de aandacht te brengen. Maar is dat eigenlijk nog wel nodig? Het moet toch vanzelfsprekend zijn dat iedereen geaccepteerd wordt zoals hij of zij is?


Wat vindt u? Is zo'n dag nodig om de acceptatie van LHBT'ers te bevorderen of is al die aandacht overdreven?Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat uw reactie achter.

Vorige Stelling
De stelling van gisteren luidde: Ik kijk vanavond gewoon weer naar Oranje. Daarop reageerden 2137 stemmers. Een kleine meerderheid, bijna 52 procent, zei niet naar het Nederlands Elftal te gaan kijken.
Meer over dit onderwerp:
stelling Coming Out Day regenboogweek
Deel dit artikel: