Werkstraf voor oplichten bedrijven in kleding ex-werkgever

De rechter legde veertig uur werkstraf op (Rechten: pixabay.com)
De rechter legde veertig uur werkstraf op (Rechten: pixabay.com)
ASSEN/HOOGEVEEN - Een 28-jarige Hoogevener is veroordeeld tot veertig uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke celstraf voor het oplichten van twee bouwbedrijven in zijn woonplaats.
De man bestelde in maart dit jaar plaatmateriaal bij twee bedrijven op naam van zijn oud-werkgever, een dakdekkingsbedrijf. Hij droeg daarbij ook werkkleding van dat bedrijf en bestelde de spullen onder een valse naam.

Facebookfoto

De rekeningen van de bestellingen kwamen bij de oud-werkgever terecht. Die herkende ze niet. De verdenking ging richting de 28-jarige oud-werknemer. Met een foto van de Facebookpagina van de Hoogevener op zak stapte de baas naar de politie. Medewerkers van de beduvelde bouwbedrijven herkenden de man op de foto.
De Hoogevener heeft een strafblad, maar is inmiddels behandeld door verslavingszorg en heeft zijn leven gebeterd. Daar hield de rechter rekening mee bij de straf.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.