Grote brand bij bedrijf in Eelde onder controle [update]

EELDE - Bij een bedrijf aan de Burgemeester Legroweg in Eelde heeft vanmiddag een grote brand gewoed. Meerdere brandweerkorpsen hebben het vuur bestreden. De brandweer heeft het sein brand meester gegeven.

Toen de brand uitbrak waren er acht mensen in het pand aanwezig. Zij konden zelf uit het pand komen. De mensen zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel en mogen inmiddels naar huis.

Omwonenden 
De brandweer waarschuwde omwonenden om ramen, deuren en ook mechanische ventilatiesystemen te sluiten om ademhalingsproblemen te voorkomen. Verder adviseerde de brandweer automobilisten om een andere route te nemen, zodat hulpdiensten makkelijk naar het pand konden komen. Ook adviseerde de brandweer aan omwonenden om uit de rook te blijven en ramen en deuren te sluiten.

PBG
De brand woedde bij PBG, een bedrijf dat zich bezighoudt meet- en regeltechniek. De brandweer en de politie verkenden de omgeving van het brandende pand om te kijken wat het effect van de rook is. Groningen Airport Eelde had geen last van de rook. 

De brandweer is inmiddels bezig met nablussen. Daarna doet de brandweer onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Meer over dit onderwerp:
Eelde gemeente Tynaarlo brand 112 brandweer
Deel dit artikel: