'Uitgebrand bedrijf Eelde blijkt geheim politiedepot'

Volgens RTV Noord blijkt het bedrijf in geheim politiedepot (Rechten: Van Oost Media)
Volgens RTV Noord blijkt het bedrijf in geheim politiedepot (Rechten: Van Oost Media)
EELDE - Het bedrijfsgebouw aan de Burg. J.G. Legroweg in Eelde, waar vanmiddag brand woedde, blijkt een geheim depot van de politie. Het pand wordt momenteel bewaakt door agenten.
Dat hebben meerdere bronnen tegenover
verklaard. Het zou gaan om een
quick response center
van de Dienst Speciale Interventies (DSI). Onder de DSI vallen onder meer de contraterrorisme-eenheid en de infiltratie- en arrestatie-eenheden van de politie.

Uitvalsbasis

Het depot dient tevens als uitvalsbasis voor observatieteams en speciale politieacties. Locaties zoals het depot in Eelde zijn verspreid door het hele land. Politiemensen worden er gebrieft en het operationeel plan van een politieactie wordt er besproken. Dat verklaart waarom de politie weinig kwijt wil. Een woordvoerder wil alleen zeggen dat er materieel en apparatuur van de recherche in het pand liggen opgeslagen.
Lees meer: Grote brand bij bedrijf in Eelde onder controle
Een anonieme getuige verklaarde tegenover RTV Noord-verslaggever Sven Jach: "Ik zag mannen met grote zwarte zware tassen door het hek naar buiten komen. Ze stapten in een politieauto en reden weg. Bij eigenaren van omliggende bedrijven is het een publiek geheim dat er een speciale recherche-eenheid in gehuisvest was."
Eerder meldde RTV Drenthe dat in het pand een bedrijf zou zitten dat zich bezighoudt met meet- en regeltechniek.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.