Waterschap onderzoekt vervuiling grondwater door kunstgrasvelden

ASSEN - Waterschap Noorderzijlvest gaat onderzoeken of rubbergranulaatkorrels waterverontreiniging veroorzaken. Noorderzijlvest doet het onderzoek voor de drie noordelijke waterschappen, waaronder Hunze en Aa's.

Het onderzoek moet uitwijzen of de rubberkorrels die op kunstgrasvelden liggen bij regen schadelijke stoffen in de bodem en op het oppervlaktewater achterlaten, meldt RTV Noord.

Zembla
Aanleiding voor het onderzoek zijn de bevindingen van het tv-programma Zembla, dat constateert dat rubberkorrels watervervuiling veroorzaken. '"Wij controleren voortdurend het oppervlaktewater. De monsters worden in het laboratorium onderzocht. Tot nu toe hebben we geen verontreiniging gevonden, dus ik verwacht dat het zal meevallen", zegt bestuurder Bob van Zanten van Noorderzijlvest.

Groningen
Het onderzoek van Noorderzijlvest begint bij kunstgrasvelden in de stad Groningen en zal naar verwachting twee maanden duren. "Mochten we tijdens het onderzoek toch verdachte waarden aantreffen dan zullen we meteen de betrokken gemeenten waarschuwen en aandringen op maatregelen", zegt Van Zanten.
Deel dit artikel: