Autotunnel in Assen dicht: lekkage wordt opgespoord en hersteld

Overcingeltunnel
De Overcingeltunnel in Assen is vandaag dicht om lekkages weg te werken © RTV Drenthe / Margriet Benak
De Overcingeltunnel in Assen is vandaag dicht. Er is lekkage in de tunnel die nader opgespoord en gerepareerd moet worden. Het gaat om haarscheurtjes in de bovenkant van de tunnelbak.
Het lek kwam begin vorig jaar ineens boven water, toen de tunnel bij het station nog geen jaar oud was. In de winterperiode liepen waterstraaltjes langs de muren naar beneden. De gemeente Assen waarschuwde daarop bouwgroep BAM: de bouwer van de tunnel. Die constateerde dat er kleine scheurtjes in het tunneldek zaten.

BAM verantwoordelijk

BAM erkende meteen dat het niet goed was. De Overcingeltunnel moet honderd jaar meegaan en volgens de overeenkomst met de gemeente Assen is de bouwer de eerste twintig jaar verantwoordelijk voor het onderhoud. Die gaat daarom nu de lekkages dichten. De kosten zijn voor rekening van BAM.
Vandaag wordt er nader onderzoek gedaan naar de lekkages en als het lukt volgen ook meteen reparaties. Ook wordt er jaarlijks onderhoud aan de tunnel verricht. In verband met deze werkzaamheden is de autotunnel ook op zaterdag 27 juni voor het verkeer afgesloten.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.