​Meppel wil sociale woningbouw op oude schoollocatie

MEPPEL - De gemeente Meppel wil een deel van het terrein van de voormalige schoollocatie van Stad & Esch aan de Randweg benutten voor sociale woningbouw.

Verder komen op een ander deel van het terrein het oude hoofdgebouw, het praktijkgebouw en de gymlokalen van de school te koop.

Monument
De gebouwen en het terrein van de oude school komen volgens de gemeente mogelijk in aanmerking voor de beschermde status van monument, omdat zij een zeldzaam voorbeeld zijn van een grootschalige en representatieve technische school. De koper moet zich daarom wel houden aan een aantal vooraf gestelde ruimtelijke randvoorwaarden. Zo moet het hoofdgebouw behouden blijven en het gebied ontwikkeld worden tot een gebied met gemengde functies.

220 extra sociale huurwoningen
Het terrein en de gebouwen worden sinds de zomer van 2014 niet meer gebruikt. Toen vertrok scholengemeenschap Stad & Esch naar de nieuwbouw op Onderwijspark Ezinge. Meppel moet tot 2022 220 extra sociale huurwoningen bouwen. Dit is onderdeel van prestatieafspraken tussen de woningcorporaties en de gemeente.
Deel dit artikel: