​Meppel wil sociale woningbouw op oude schoollocatie

De Randweg in Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe)
De Randweg in Meppel (Rechten: archief RTV Drenthe)
MEPPEL - De gemeente Meppel wil een deel van het terrein van de voormalige schoollocatie van Stad & Esch aan de Randweg benutten voor sociale woningbouw.
Verder komen op een ander deel van het terrein het oude hoofdgebouw, het praktijkgebouw en de gymlokalen van de school te koop.

Monument

De gebouwen en het terrein van de oude school komen volgens de gemeente mogelijk in aanmerking voor de beschermde status van monument, omdat zij een zeldzaam voorbeeld zijn van een grootschalige en representatieve technische school. De koper moet zich daarom wel houden aan een aantal vooraf gestelde ruimtelijke randvoorwaarden. Zo moet het hoofdgebouw behouden blijven en het gebied ontwikkeld worden tot een gebied met gemengde functies.

220 extra sociale huurwoningen

Het terrein en de gebouwen worden sinds de zomer van 2014 niet meer gebruikt. Toen vertrok scholengemeenschap Stad & Esch naar de nieuwbouw op Onderwijspark Ezinge. Meppel moet tot 2022 220 extra sociale huurwoningen bouwen. Dit is onderdeel van prestatieafspraken tussen de woningcorporaties en de gemeente.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl