OM eist tien maanden cel voor 'ordinaire straatroof'

Het OM wil dat de mannen de cel in gaan (Rechten: Pixabay)
Het OM wil dat de mannen de cel in gaan (Rechten: Pixabay)
GRONINGEN/ASSEN - Tegen een 19-jarige en een 22-jarige man uit Assen is tien maanden celstraf geëist waarvan vier maanden voorwaardelijk. De mannen worden verdacht van een straatroof in Groningen.
In mei vroeg een toerist 's nachts de weg naar een hotel aan het tweetal. Voor 5 euro boden de Assenaren aan met hem mee te lopen.
Ter hoogte van de Coehoornsingel trok de jongste Assenaar een mes en dwong het slachtoffer zijn portemonnee in te leveren. Het geld werd eruit gehaald en de verdachten gingen er met de buit, 80 euro, vandoor.

Signalement

Het slachtoffer kon een signalement van de verdachten geven. Agenten zagen later op camerabeelden de twee rovers met het slachtoffer lopen. Aan de hand van de beelden werden de Assenaren herkend bij een horecagelegenheid op de Grote Markt. Toen ze op het politiebureau werden gefouilleerd, werden het mes en de 80 euro gevonden.
De jongste verdachte bekende dat hij het mes had getrokken en het geld had afgepakt. De 22-jarige zei op de zitting versteld te staan van de actie van zijn vriend. "Het was een ordinaire straatroof, gezamenlijk gepleegd. Meer kan ik er niet van maken", aldus de officier van justitie.

Proeftijd

Beide mannen hebben een strafblad. Ze liepen nog in hun proeftijd toen ze opnieuw de fout in gingen. Voor de jongste Assenaar ligt nog een werkstraf van honderd uur op de plank. Voor de 22-jarige een werkstraf van twintig uur en nog twee weken cel. Als het aan de officier ligt moeten de mannen ook die straffen uitvoeren en uitzitten.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.