Grotere schepen in Meppeler haven stap dichterbij

Haven Meppel
Goed nieuws voor de haven in Meppel © RTV Drenthe/Andries Ophof
Het vernieuwen van de bruggen en verruimen van de sluis in de Afsluitdijk bij Kornwerderzand kan van start. Goed nieuws voor Meppel, want na afronding van het project kunnen grotere schepen de haven bereiken.
Als alles volgens planning verloopt is de verruiming van de sluis in 2028 afgerond. Na jarenlange voorbereidingen hebben het Rijk en de provincie Fryslân een bestuursovereenkomst getekend. Het Rijk betaalt 111 miljoen euro en de bijdrage vanuit de markt is 26,5 miljoen euro. De rest van de naar schatting 215 miljoen euro komt van de regionale overheden.

Meppel

Naast de grotere sluis worden bestaande bruggen vervangen en vaargeulen verdiept zodat grotere schepen het IJsselmeer op kunnen varen. Grotere boten uit voornamelijk de Oostzeeregio kunnen zo in Meppel terecht, al zijn er nog wel de nodige aanpassingen nodig. Ook andersom kunnen grotere boten natuurlijk de sluis passeren, superjachten uit werven uit Makkum, Urk en Vollenhove profiteren zo mee.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.