Stelling: Ik laad mijn telefoon op als ik slaap

Laad jij je telefoon op als je slaapt, ook al is dat gevaarlijk? (Rechten: RTV Drenthe / Pia Dijkstra)
Laad jij je telefoon op als je slaapt, ook al is dat gevaarlijk? (Rechten: RTV Drenthe / Pia Dijkstra)
ASSEN - Uit Drenthe en Overijssel komen relatief de meeste claims van brandschade. Gemiddeld hebben jaarlijks achttien op de duizend Drentse huishoudens schade door brand.
De helft van de woningbranden ontstaan door elektrische apparaten die in brand vliegen, blijkt uit cijfers van de brandweer en het Verbond van Verzekeraars. Volgens de brandweer zouden mensen vooral met elektra veel voorzichtiger moeten zijn.

Gevaarlijk

Volgens de verzekeraars is het bijvoorbeeld gevaarlijk om 's nachts je telefoon of tablet op te laden. Als je ligt te slapen heb je niet door dat je adapter of telefoon erg heet wordt. Het is volgens de brandweer ook belangrijk om 'overladen' te voorkomen door de stekker er meteen uit te trekken als het apparaat is opgeladen.
Het Verbond van Verzekeraars ziet ook dat "het gebruik van alternatieve bedradingen problemen geeft", en adviseert de originele oplader te gebruiken.

Stelling

Is een opgeladen telefoon voor jou belangrijker dan je eigen veiligheid? Met andere woorden, laad jij je telefoon 's nachts op, ondanks de gevaren? Of neem jij de waarschuwingen serieus en laad jij je apparaten alleen op als je wakker bent?

Leste Ronde

Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of kijk op Facebook.com/RTVDrenthe en laat jouw reactie achter.

Vorige stelling

Gisteren vroegen we u of Groningen uit de naam van Airport Eelde moet. Ruim 79 procent van de mensen vindt van wel. Iets meer dan 20 procent van de stemmers is het daar niet mee eens. Er stemden 2.367 mensen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.