Personeel Buigcentrale Steenbergen Hoogeveen gaat staken

Het personeel van Buigcentrale Steenbergen in Hoogeveen gaat staken (Rechten: Google Streetview)
Het personeel van Buigcentrale Steenbergen in Hoogeveen gaat staken (Rechten: Google Streetview)
HOOGEVEEN - Vakbond FNV Metaal en de werknemers van Buigcentrale Steenbergen Hoogeveen zijn er niet uitgekomen met de directie over een 'beter en eerlijk' loontabel. En daarom gaan ze morgen staken.
Marijke Eggengoor, bestuurder FNV Metaal: "De directie van de Buigcentrale laat haar medewerkers echt barsten. Ze geven duidelijk aan dat ze een ander systeem willen om in loon te stijgen. Het huidige systeem voelt voor hen als een loterij: alleen als je geluk hebt, krijg je een loonsverhoging."

Lees meer: FNV kondigt acties aan om lonen bij Buigcentrale Steenbergen Hoogeveen

De duur van de staking is nog onbekend, maar de meeste stakers komen vanaf 7.00 uur bij elkaar bij de Buigcentrale aan de Industrieweg in Hoogeveen. De medewerkers gaan vervolgens hun directie iets overhandigen.

Drie jaar

De onderhandelingen voor een loontabel duren nu al meer dan drie jaar. "We signaleren dat de voorgestelde loontabel van Buigcentrale Steenbergen zo’n 10 procent onder de markt ligt voor vergelijkbaar werk."
In september en december 2015 legden werknemers van Buigcentrale Hoogeveen het werk ook neer.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.