Geen plek voor Terra in oude dierenpark Emmen

EMMEN - De groene school Terra Emmen verhuist toch niet naar het oude dierenpark. De gemeente Emmen was aan het onderzoeken of er plek is voor de school in het zogenoemde Mensenpark, maar stopt daar nu mee.

"Er is onvoldoende draagvlak binnen de gemeenteraad. Dit heeft ons doen besluiten de stekker eruit te trekken”, vertelt wethouder Jisse Otter.

Verschillende fracties zien een school met negenhonderd leerlingen in het Mensenpark niet zitten. Er wordt vanwege de omvang van de school onder meer gevreesd voor parkeerproblemen en belemmering van andere ontwikkelingen in het park.


Vorige week kwam de PvdA samen met CDA, GroenLinks, LEF! en Senioren Belang Noord met het voorstel om Terra Emmen onder te brengen in de buurt van het Esdal College.

Teleurgesteld
Terra Emmen is teleurgesteld door het besluit maar ziet ook genoeg kansen op de huidige locatie om de school te verbeteren. "De plek van het oude dierenpark was een hele mooie droom, maar dat is helaas niet gelukt", legt directeur Erna Daling van Terra Emmen uit.

Nieuwbouw op huidige plek
"We gaan zeer waarschijnlijk op onze huidige locatie nieuwbouw plegen." Aan de Huizingsbrinkweg in Noordbarge gaat Terra investeren in de samenwerking met bedrijven, instellingen en andere onderwijsorganisaties waar dat mogelijk is. "We hebben daar al een MBO en een VMBO locatie. Dat blijft ook gewoon zo, maar we gaan die beide scholen in een gebouw huisvesten."
Deel dit artikel: