Architecten uit Rotterdam tekenen ook nieuwe Winterdijktribune voor TT Circuit

De Haarbochttribune die het architectenbureau eerder ontwierp (Rechten: RTV Drenthe)
De Haarbochttribune die het architectenbureau eerder ontwierp (Rechten: RTV Drenthe)
ASSEN - De nieuwe Winterdijktribune op het TT Circuit in Assen wordt ontworpen door LG Architecten uit Rotterdam. Het bureau tekende eerder al de vernieuwde Haarbochttribune.
De nieuwe Winterdijktribune krijgt 9.000 zitplaatsen en komt naast de Geert Timmer-tribune. De tribune moet klaar zijn voor de TT van 2018.

Geen houten kont meer?

De nieuwe tribune met stoeltjes vervangt de oude Winterdijktribune, die houten banken heeft. Supporters krijgen meer comfort en uitzicht op zowel de populaire Geert Timmer-bocht als op de ramshoek. Doordat de tribune met de buitenbocht meeloopt, kan het publiek de wedstrijd goed volgen.

Niet van deze tijd

"Een motorrace op de TT bezoek je niet, maar maak je mee", vindt Peter Schorer van het TT Circuit Assen. "Na de Haarbochttribune kon een passend ontwerp voor een van de populairste tribunes van het circuit niet achterblijven. We willen de toeschouwers meer waarde geven voor hun ticket. De oude tribune met houten banken was niet meer van deze tijd."

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.