'Vertrek luchtfilterfabriek AAF is een tik voor Emmen'

EMMEN - "Er komen tweehonderd mensen op straat te staan. Tweehonderd gezinnen worden getroffen. Dat is erg. Wij gaan ze zo goed mogelijk begeleiden."

Dat zegt Ron Vos van FNV Noord over de sluiting van luchtfilterfabriek AAF in Emmen.

Reorganisaties
Vos noemt de sluiting van de AAF-vestiging in Emmen zeer spijtig. "De afgelopen jaren is er enkele keren gereorganiseerd bij AAF. Bij de laatste reorganisatie vreesde ik al voor een sluiting. Destijds hebben we geprobeerd om een goed sociaal plan te realiseren voor de medewerkers, maar dat is slechts deels gelukt."

'Samen om tafel'
Wethouder Bouke Arends van de gemeente Emmen bestempelt het vertrekt van AAF uit Emmen als een flinke domper. Hij zag de sluiting niet aankomen. "Maar ik wist wel dat het al een tijdje wat moeizamer ging. Ik betreur het ten zeerste voor de medewerkers. En ook voor Emmen is het een verlies, want het bedrijf was hier al jaren gevestigd."


Arends heeft op korte termijn een gesprek met de directie van AAF. "Ik wil samen met AAF en het UWV om de tafel om te kijken hoe we de medewerkers zo snel mogelijk naar een nieuwe baan kunnen begeleiden." 

'Tik voor Emmen'
De Emmense PvdA-fractievoorzitter Raymond Wanders was eveneens verbaasd over het nieuws. "Ik zat in een bespreking en had niks meegekregen. Ik las het vervolgens online." Wanders zegt geen eerdere signalen te hebben ontvangen van de sluiting.

"Het is natuurlijk diep triest voor alle werknemers van AAF en de werkgelegenheid in Emmen. Tweehonderd mensen op straat is een grote klap. Het is een tik voor Emmen. We hopen als PvdA-zijnde dat de werknemers van werk naar werk worden begeleid, maar het wordt lastig om dit op te vangen."
Deel dit artikel: