FC Emmen stelt teleur met gelijkspel tegen Almere City

VOETBAL - FC Emmen wist voor de vierde keer op rij niet tot een overwinning te komen. De ploeg van trainer Dick Lukkien kwam tegen Almere City FC niet verder dan 2-2. In drie minuten tijd gaf FC Emmen een voorsprong van 2-0 uit handen.

Door het puntenverlies blijft FC Emmen steken op plek 9, met 17 punten uit 13 duels. 

bekijk hier: de liveblog van FC Emmen - Almere City FC 

1-0
Cas Peters schoot Emmen tien minuten voor rust naar 1-0. Het was voor de spits van de Drentse club, die scoorde op aangeven van Omran Haydary, zijn vijfde treffer van het seizoen. 

Dennis Telgenkamp
Toch was een andere Emmenaar de meest opvallende speler in de eerste 45 minuten: Dennis Telgenkamp. De doelman, die de vorige wedstrijd tegen Helmond Sport vanwege de griep moest missen, verrichtte vier uitstekende reddingen op schoten van Arsenio Valpoort, Javier Vet, Anass Ahannach en Ezra Wailian. Toch was de voorsprong van Emmen bij rust niet zozeer onverdiend, want de mannen van trainer Dick Lukkien hadden in het eerste bedrijf toch het meeste aandeel in het spel. Ook waren er voldoende kansen, maar die waren (bij 0-0) niet besteed aan Haydary en (bij 1-0) Alexander Bannink. 

Glenn Bijl 
Kort na rust leek FC Emmen het duel via Glenn Bijl te beslissen: 2-0. Het was voor de middenvelder zijn eerste goal in het shirt van Emmen. Bijl kreeg de bal na een prima dieptepass van Jeroen Veldmate en schoot vervolgens vanaf zo'n 15 meter diagonaal raak. En kwartier na de tweede Emmen-treffer was de thuisclub dichtbij de 3-0, maar Peters zag zijn schot op de paal belanden en in de nastoot liet Bijl een grote kans onbenut.

De weg kwijt
Toch leek het duel bij 2-0 al gespeeld. Leek, want Emmen gaf de voorsprong razendsnel uit handen. In de 71e en 73e minuut scoorde Almere City de 2-1 en 2-2. Doelpuntenmakers waren Damon Mirani en Silvester van der Water. In de slotfase kroop Emmen, dat het in het laatste half uur helemaal kwijt was, nog door het oog van de naald omdat Telgenkamp voor de vijfde keer een geweldige redding had (ditmaal op de inzet van invaller Van der Heijden. 

[facebookvideo:https://www.facebook.com/drenthe.sport/videos/1150806815022986(Dick Lukkien na de wedstrijd tegen Almere City FC)

Lees ook:
- de uitslagen en stand in de Jupiler League
Meer over dit onderwerp:
FC Emmen Emmen voetbal Jupiler League
Deel dit artikel: