Enzo Knol sleept marktkoopman voor de rechter

Enzo Knol sleept marktkoopman uit Groningen voor de rechter (Rechten: ANP Kippa/Jeroen Jumelet)
Enzo Knol sleept marktkoopman uit Groningen voor de rechter (Rechten: ANP Kippa/Jeroen Jumelet)
GRONINGEN/ASSEN - Enzo Knol uit Assen heeft een marktkoopman uit Groningen voor de rechter gesleept omdat hij imitatiepetten verkocht met het logo van Knol.
De populaire vlogger heeft inmiddels 1,6 miljoen abonnees op zijn YouTube-kanaal. "En deze marktkoopman probeert een graantje mee te pikken van dit succes", zei de advocaat Van den Akker van Knol.

Petten

De marktkoopman verkocht de petten voor 7,50 euro per stuk, terwijl de originele veel duurder zijn. Knol beschermt zijn merchandise en wil daarom 8.000 euro schadevergoeding van de marktkoopman, met een voorschot van 500 euro.

Illegale verkoop

Sinds een half jaar wordt door Knol met ‘harde hand’ opgetreden tegen deze illegale verkoop. Er worden her en der petten en shirts aangekocht, die voorzien zijn van nagemaakte logo’s van Knol. "Kinderen die gespaard hebben voor een shirt of pet van Enzo Knol kopen goedkoop namaaktroep van slechte kwaliteit. De reputatie van Knol wordt aangetast", zei Van den Akker.

Wie is Enzo Knol?

Binnen dat half jaar zijn vijftien handelaren die namaakartikelen van Enzo Knol verkopen door de advocaten van Knol benaderd. Tot dusver kozen deze handelaren eieren voor hun geld en schikten zij. Behalve deze Groninger marktkoopman. Hij is de eerste die de zaak voor de rechter liet komen. "Knol, wie is Enzo Knol?", zei de man. Hij had geen trek in een schikking van 1500 euro. Inmiddels zijn deze kosten opgelopen, zei van den Akker.

De rechtbank in Groningen doet volgende week vrijdag uitspraak, maar de rechter liet al blijken dat de marktkoopman in de buidel moet tasten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl