Gemeente koopt terrein afgebrande destilleerderij Turv

Het voormalige terrein van destilleerderij Turv in Exloo komt in handen van de gemeente (Rechten: archief RTV Drenthe)
Het voormalige terrein van destilleerderij Turv in Exloo komt in handen van de gemeente (Rechten: archief RTV Drenthe)
EXLOO - De gemeente Borger-Odoorn gaat het terrein waar Turv Distillery gevestigd was aankopen. In de loop van komend jaar wil de gemeente samen met dorpsbewoners nadenken over structurele invulling van het terrein in het centrum van Exloo.
Het college van Borger-Odoorn is afgelopen zomer door de makelaar van de eigenaresse benaderd over eventuele aankoop.

Brand

Burgemeester en wethouders hebben inmiddels overeenstemming bereikt over de aankoop met de eigenaresse van het perceel aan de Zuiderhoofdstraat 6-8. De panden van de destilleerderij werden in de nacht van 29 op 30 maart door brand verwoest. Eigenaar Matthieu Smakman kwam daarbij om het leven. Zijn doodsoorzaak is nooit achterhaald.

Lees meer: Brand komt hard aan in Exloo: 'Het centrum is echt in het hart geraakt'

"Het beleid van de gemeente is om in principe zo min mogelijk vastgoed aan te kopen, en waar mogelijk zelfs af te stoten. De gemeente ziet echter het grote belang van de centraal gelegen plek in Exloo. Bovendien bevindt zich op een deel van het perceel een gemeentelijke waterberging in de grond voor de infiltratie van regenwater", aldus de gemeente.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.