Warmtescans voor inwoners Noordenveld

PEIZE - Wethouder Jos Huizinga had vanavond goed nieuws voor de inwoners van de gemeente Noordenveld. Tijdens de Bespaarmarkt in Peize maakte hij bekend dat de gemeente honderd warmtescans uit gaat voeren bij geselecteerde huishoudens.
Volgens de wethouder hebben huishoudens met een smalle beurs hierbij voorrang. De warmtescans worden uitgevoerd door de Energiecoörporatie NoordseVeld (ECN).

Met een bepaalde meter kunnen plekken waar een huis warmte verliest opgespoord worden. ''Meestal hebben mensen wel enig benul, maar het is vaak zo dat mensen er even op gewezen moeten worden dat er ook daadwerkelijk verlies van warmte is''. 

Uitkomst
In december wordt er begonnen met de scans, die bedoeld zijn om mensen te informeren over duurzaamheid. "We willen de kennis daarover bij onze burgers vergroten", aldus de wethouder. "Met een warmtescan krijgt een huishouden meer inzicht in besparingsmogelijkheden, wat kan oplopen tot een besparing van 15 procent op de energierekening."

Voor mensen met een smalle beurs kan de scan een uitkomst zijn. "Steeds meer mensen moeite hebben om de energierekening te betalen. Na uitvoering van de scans wordt er gekeken welke maatregelen er nodig zijn en wie ze gaat uitvoeren."        

Dit hoeft niet heel veel geld te kosten volgens de wethouder. ''Het kan al vaak door hele eenvoudige maatregelen.'' Bijvoorbeeld het plaatsen van een tochtstrip.
Deel dit artikel: