Beachvolleybalster Sinnema wil met Bloem naar spelen

Jolien Sinnema (Rechten: EPA/Tomasz Waszczuk)
Jolien Sinnema (Rechten: EPA/Tomasz Waszczuk)
BEACHVOLLEYBAL - Beachvolleybalster Jolien Sinnema uit Meppel gaat het nieuwe seizoen in met Laura Bloem als teamgenoot. Het nieuwe duo debuteert gezamenlijk bij het DELA Beach Open begin volgend jaar in de Sportcampus in Den Haag.
De 25-jarige Drentse, die vanwege haar sport alweer jaren in Scheveningen woont, speelde vanaf augustus 2016 een jaar samen met Joy Stubbe. Stubbe speelt nu met Marleen van Iersel een project buiten Beachvolleybal Team Nederland om en dus moest Sinnema op zoek naar een nieuwe partner.

Project richting Olympische Spelen

Dat werd na veel overleg Bloem, die sinds 2010 regelmatig uitkwam in de World Tour. Bovendien heeft Bloem ervaring op een WK (in 2013, met Rebekka Kadijk) en een EK (in 2014, met Marloes Wesselink). "Daarna ging ze aan de slag als arts", laat Sinnema weten. "Maar die baan legt ze neer voor ons project, die moet leiden tot deelname aan de Olympische Spelen over een kleine drie jaar."

Sponsors

De twee hebben nog niet samen getraind. "Binnenkort gaan we voor het eerst samen het zand op. En we zijn naarstig op zoek naar sponsors om onze dromen te verwezenlijken. Ik hoop dat ik vanuit Drenthe nog wat steun ontvang. Het is in ieder geval zeer welkom", aldus Sinnema.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.