Komend jaar twee dagen Retropop met Anastacia en Jeugd van Tegenwoordig

Retropop in 2017 (Rechten: archief RTV Drenthe)
Retropop in 2017 (Rechten: archief RTV Drenthe)
EMMEN - Retropop wordt in 2018 een tweedaagsfestival. De 17e editie is op vrijdag 8 en zaterdag 9 juni. Ook zijn de eerste namen voor het festival aan de Grote Rietplas in Emmen bekendgemaakt.
Daaronder zijn onder andere Dare Devils, Ronnie Flex & Deuxperience Band en Racoon.
Op zaterdag keert op veler verzoek de Tributestage terug met de Rootsriders (Bob Marley), Forever Amy (Amy Whinehouse) en Bouke (Elvis).

Overleven

Organisator Johan Lubbers over de overgang van één dag Retropop naar twee: "Onze bezoekers vroegen daar al een hele tijd naar. Die gaven vaak aan dat het podium er toch staat. Daarnaast verandert het festivallandschap continue. We willen overleven, dus was het een logische keuze om meerdaags te worden met Retropop."
Lubbers geeft aan dat er dit jaar ruim 900 festivals in Nederland zijn. "En wij zijn een middenmotor. Grote artiesten kijken dan al snel verder. Daarom is het ook belangrijk om groter te worden."
Die aanpassing gaan bezoekers wel merken in hun portemonnee: een passe-partout voor beide dagen gaat 79,50 euro kosten. Dat is exclusief de kosten voor een eventuele campingplaats. Voor een ticket op zaterdag moeten liefhebbers 59,50 euro neertellen, terwijl die vorig jaar nog 52,50 euro kostte.

No Limit Stage

Nieuw is de No Limit Stage met de The Godfathers en Chi Coltrane. De Jeugd van Tegenwoordig wordt de afsluiter op de Futurestage. Daar spelen ook Canshaker Pi, Eut en Jeangu Macrooy.
Chef’Special is de opener op de Mainstage. Bryan Ferry sluit het festival af. Ook Anastacia maakt haar opwachting op het hoofdpodium van Retropop.
Het Nederpop-podium verdwijnt. Lubbers: "We wilden wat anders en hadden het idee dat we alles wel een beetje hadden gehad op het gebied van Nederpop."

Festivalcamping

Meer namen voor de vrijdag en zaterdag worden later bekend gemaakt. Omdat het festival dit jaar twee dagen duurt is er ook een camping bij het festivalterrein. Hier is te overnachten in een camper, tent of caravan.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.