Topschutter van Drenthe schiet Nieuw Balinge naar 3-3 in topper

VOETBAL - De topper in de 5e klasse E tussen Nieuw Balinge en SC Angelslo eindigde vanmiddag in 3-3. Dennis Tump, de topscorer in het Drentse amateurvoetbal met 18 goals, schoot de thuisclub vlak voor tijd naast de koploper. Het gelijkspel betekende het eerste puntenverlies voor Angelslo dit seizoen.
Bekijk hier:
De strijd om het kampioenschap blijft in deze klasse ongemeen spannend. Angelslo, dat door iedereen toch wordt gezien als de grote favoriet, heeft 25 punten uit 9 duels en dan volgen Nieuw Balinge en WVV met 20 punten, maar dan uit acht wedstrijden.
Angelslo kwam na 25 minuten op voorsprong door een treffer van Haso Garazlic. Hij kopte raak uit een vrije bal. Kort voor rust zorgde Dennis Tump, heel fraai, voor de gelijkmaker. Het betekende voor de spits, die afgelopen zomer terugkeerde bij Nieuw Balinge, zijn 17e treffer van het seizoen.
Een fout van Nieuw Balinge-doelman Rick Kalsbeek, die een corner niet onder controle kreeg, betekende de 1-2. Opnieuw was verdediger Garazlic de doelpuntenmaker. Weer toonde Nieuw Balinge veerkracht, want amper vijf minuten later zorgde Richard Kats uit een scrimmage voor de 2-2.
SC Angelslo, dat gemakkelijker voetbalde, leek uiteindelijk toch 'gewoon' de 9e zege van het seizoen te behalen toen Gezim Luli drie minuten na de gelijkmaker de 2-3 scoorde. In blessuretijd was het echter opnieuw Dennis Tump die de thuisclub, op basis van passie, een verdiend punt bezorgde.