VAKO verliest burenruzie van SVZ door keepersfouten

VOETBAL - De derby tussen VAKO en SVZ leverde een 1-4 overwinning op voor de gasten uit Zeijen. VAKO-doelman Cas van der Wijst was verantwoordelijk voor twee tegentreffers en werd nog voor rust gewisseld.
Bekijk hier:
De thuisclub kreeg de eerste kans in de wedstrijd, maar bij het eerste schot van SVZ was het bijna raak. Van der Wijst liet de bal door zijn vingers glippen, maar hij kon het speeltuig daarna nog net voor de lijn tegenhouden.

Fouten

Vijf minuten later was het wel 0-1. Een vrije bal van SVZ dwarrelde langs alles en iedereen het doel in. Van der Wijst reageerde niet attent en bleef slechts toeschouwer. Mark Ybema kreeg de treffer op zijn naam.
In de 22ste minuut stond de VAKO-keeper ook aan de basis van de 0-2. Weer mocht SVZ een vrije trap nemen die Van der Wijst, als een soort volleybal set-up, panklaar voor de instormende Max de Vries neerlegde, die simpel kon binnenkoppen.

Wissel

Zes minuten voor rust verloste trainer Marcel Pol de zeer ongelukkige Van der Wijst uit zijn lijden voerde een wissel door. De doelman liet duidelijk weten het niet eens te zijn met de beslissing van zijn coach.
In de tweede helft deden de gasten niet veel meer dan verdedigen, alhoewel de eerste kans na rust nog wel voor SVZ was. VAKO was de betere ploeg, kreeg genoeg kansen op een treffer, maar SVZ-sluitpost Koen Blekkenhorst stond wel uitstekend te keepen.

Alting

Vijf minuten voor tijd leek het nog even spannend te worden door een treffer van Roy de Bruin, maar vanaf de aftrap nam Merijn Alting alle spanning weg. En ook bij de derde tegentreffer zag de doelman er niet goed uit. Rutger Attema liet de bal onder zich doorglippen. Vlak voor tijd bepaalde Alting de eindstand op 1-4.