Achilles 1894 loopt niet meer weg voor rol in titelstrijd

VOETBAL - In zeven dagen tijd is Achilles 1894 weer helemaal terug aan de top van de hoofdklasse A. De ploeg van trainer Paul Weerman versloeg vorige week koploper SJC met ruime cijfers en bedwong vandaag het lastig te bespelen Leonidas. In Assen werd het 1-0. Door opnieuw puntenverlies van SJC, dat niet verder kwam dan 0-0 bij Purmersteijn, staat Achilles 1894 nog maar twee punten achter de koploper.
Bekijk hier:
Dat verschil was vorige week nog zeven punten en dus was trainer Paul Weerman na afloop ook helder. "We praten nu niet meer over handhaving. Dat was aanvankelijk onze doelstelling omdat we simpelweg geen enkele tegenstander echt kennen. Maar nu we na 13 wedstrijden en met goed spel tegen de topploegen in deze klasse tweede staan willen we meer. In ieder geval zolang mogelijk meedoen om de koppositie."
Achilles 1894-trainer Paul Weerman loopt niet meer weg voor rol in titelstrijd
(Paul Weerman in gesprek met Niels Dijkhuizen)
Achilles 1894 miste tegen Leonidas Ids Hannema en Youri Ploeger en dus moest Weerman schuiven in zijn elftal. Zo had hij een plek op het middenveld ingeruimd voor Stijn Bosma en die kreeg de eerste grote kans, maar zijn inzet miste overtuiging. De tweede kans voor de thuisclub was wel raak. Na een fraaie, maar afgeslagen aanval, slingerde Chris van Houten de bal hoog voor de pot. Bosma verlengde en bij de tweede paal schoot Stan Haanstra zijn 9e van het seizoen binnen: 1-0. Die voorsprong had voor rust naar 2-0 getild kunnen en ook moeten worden, maar opnieuw Bosma liet een grote kans liggen.
In de tweede helft werd het slordiger aan de kant van de thuisploeg, maar Leonidas dat balbezit belangrijker leek te vinden dan scoren werd niet echt gevaarlijk. Toch waren de gasten een keer heel dichtbij de 1-1. Dat was kort voor tijd, maar de paal redde de Assenaren. In de counter had Bosma nog een derde kans op een treffer, maar driemaal bleek geen scheepsrecht voor hem.

Stand

Achilles 1894 heeft nu 26 punten uit 13 duels. Koploper SJC heeft er twee meer. Op de derde plek volgt Silvolde met 22 uit 12 en Hollandia heeft er 21 uit 12. MSC, dat op eigen veld met 4-1 verloor van Hollandia, staat zesde met 20 uit 13.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.