Leerkrachten gaan volgende week opnieuw staken

Dinsdag zullen de meeste klassen weer leeg zijn (Rechten: archief RTV Drenthe)
Dinsdag zullen de meeste klassen weer leeg zijn (Rechten: archief RTV Drenthe)
DEN HAAG - Leraren in het basisonderwijs gaan volgende week dinsdag opnieuw staken. Het ultimatum dat ze het kabinet hadden gesteld is verstreken en hun eisen zijn niet ingewilligd.
De ontevreden leerkrachten, onder leiding van actiegroep 'PO in actie', willen 1,4 miljard euro voor het basisonderwijs.

Lees meer: Leraren basisonderwijs staken op 12 december als minister niet toegeeft

Het geld, 900 miljoen euro voor een salarisverhoging en 500 miljoen voor het verlichten van de werkdruk, is bedoeld om het dreigende lerarentekort af te wenden. Maar minister Arie Slob zegt niet meer te kunnen bieden dan de driekwart miljard die in het regeerakkoord is afgesproken.

Lees meer: Leraren basisonderwijs willen opnieuw actievoeren

Begin oktober hielden de leraren ook al een landelijke staking. Vrijwel alle basisscholen in het land bleven toen dicht en tienduizenden juffen en meesters kwamen naar het Stadspark in Groningen of naar de landelijke manifestatie in het Zuiderpark in Den Haag om hun protest te laten horen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.