Groningen Airport Eelde krijgt hubs met München en Brussel

EELDE - Groningen Airport Eelde krijgt nieuwe hubs met München en Brussel. De vluchten worden vanaf 26 maart 2018 uitgevoerd door luchtvaartmaatschappij Nordica.

Vanaf 26 maart kunnen reizigers vanaf Eelde dagelijks op Airport München vliegen. Naar Airport Brussels gaat zes keer per week een vlucht. Het nieuws komt een week na het schrappen van de vlucht van WizzAir naar Gdansk. Een nieuwe hub
Op dit moment heeft de luchthaven al een hub met Kopenhagen. De dienstregeling van deze hub verandert. Vanaf maart wordt 's ochtends vroeger en 's avonds later op Kopenhagen gevlogen. Ook op zaterdag kunnen reizigers vanaf Eelde naar de hoofdstad van Denemarken vliegen. De hubs leveren in totaal dertig nieuwe banen op.

Van daaruit zijn meerdere bestemmingen in de wereld te bereiken. Het idee van een hub is dat reizigers eenvoudig kunnen overstappen op vluchten naar andere bestemmingen. Met Singapore Airlines heeft de luchthaven een overeenkomst waarbij bagage van passagiers meteen doorgestuurd wordt.

Meer internationale mogelijkheden
München is de tweede hub waar Groningen Airport Eelde jaren over heeft gesproken. Directeur Marco van de Kreeke heeft er de afgelopen jaren geen geheim van gemaakt dat hij graag meer internationale mogelijkheden wil. En München past daar volgens van de Kreeke prima bij.

Enige tijd geleden gaf de Sociaal Economische Raad Noord Nederland (SER) het advies om nog een hubverbinding te zoeken. Dat geeft de luchthaven meer kracht. Zeker ook omdat Lelystad Airport zich straks gaat richten op vakantieverkeer. Dat kan gevolgen hebben voor de vakantiebestemmingen vanaf de Drentse luchthaven.
Deel dit artikel: