OM wil veelplegersstraf voor 'onverbeterlijke' man uit Hoogeveen

OM wil veelplegersstraf voor een veelpleger uit Hoogeveen (Rechten: Pixabay.com)
OM wil veelplegersstraf voor een veelpleger uit Hoogeveen (Rechten: Pixabay.com)
ASSEN/HOOGEVEEN - "Een impulsieve actie." Zo noemde de advocaat van een 31-jarige Hoogevener de diefstal van een jas bij Hema die haar cliënt in oktober pleegde. De man heeft een lang strafblad en werd na eerdere straffen behandeld en begeleid.
Toch stal hij 19 oktober een jas van 35 euro en toen een medewerker hem vastgreep, rukte hij zich hardhandig los.
Dat was een diefstal met geweld, vindt het Openbaar Ministerie. Het OM ziet de man als een onverbeterlijke veelpleger en eiste daarom de veelplegersstraf ISD: twee jaar cel en behandeling.

Lang strafblad

De man had op de dag van de diefstal nog een gesprek met verslavingszorg gehad. Hij had werk en zat in een instelling waar hij werd begeleid om op het goede pad te blijven. Hij heeft al veel celstraffen gehad en was in oktober onder voorwaarden vrij, nadat hij twee derde van een celstraf van twee jaar had uitgezeten.
Tijdens een wandeling door de stad kwam hij oude vrienden tegen die aan het drinken waren. Hij dronk een paar borrels mee en ging daarna naar de Hema.

Nog één kans?

Sinds de diefstal bij de Hema zit hij weer vast. Hij kon vandaag in de rechtbank niet uitleggen hoe hij zo stom had kunnen zijn om weer een misdrijf te plegen. De man vroeg de rechters of ze de ISD voorwaardelijk willen opleggen, zodat hij nog één kans krijgt om zijn leven te beteren en verder te gaan met zijn behandeling en werk.
Uitspraak: 19 december.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.