Samen voor de Voedselbank van 9 t/m 15 december

We gaan van start! De actie Samen voor de Voedselbank trapt af op zaterdagochtend  9 december om 9.45 uur bij de Albert Heijn in Roden. Daar krijgt de Voedselbank Noordenveld een eerste voedselpakket overhandigd. Op die dag wordt in een groot aantal supermarkten in de provincie actie gevoerd om zoveel mogelijk goederen in te zamelen. In Hoogeveen gebeurt dit door de Soroptimisten De Reestlanden en de Rotaryclub Hoogeveen-de Wolden. In Assen zijn de Lions Assen en de Lions Drentsche Aa actief. In de gemeente Noordenveld, Westerveld, Midden Drenthe en Emmen wordt er bij diverse supermarkten geflyerd door vrijwilligers van de voedselbank.

Actie in hele provincie
Van 11 tot en met 15 december trekken de RTV Drenthe presentatoren Margriet Benak, Erwin Kikkers, Marjolein Lauret, Loes van der Laan, Ineke Kemper en Wolter Klok samen met een aantal ambassadeurs de provincie door om zoveel mogelijk goederen in te zamelen. Ze gaan ook op bezoek bij organisaties en scholen die actie voeren voor de voedselbank. Iedere middag van 13 tot 16 uur staan Frits en Margriet in een Drentse supermarkt om het winkelende publiek te verleiden om producten  te geven. 
  
Doneren kan ook online
Op rtvdrenthe.nl/voedselbank kunt u achter de schermen kijken bij de voedselbank. Hier kunt u ook een donatie doen, dat kan al vanaf vijf euro. Met het geld worden producten ingekocht voor de ruim 3500 Drenten die afhankelijk zijn van de voedselbank.

Voedselbankjournaal op TV Drenthe
In het Voedselbankjournaal, meteen na Drenthe Nu, kijken we terug op alle acties van die dag, ook volgen we mensen die afhankelijk zijn van de voedselbank en kijken hoe het met een van de klanten van vorig jaar is gegaan. Op vrijdagavond 15 december maken we in een live-show de opbrengst bekend en sluiten de actie in stijl af.
 
Volg alles over de actie op radio, televisie, online en via Social Media. Al het nieuws rond de voedselbankactie is van 9 t/m 15 december dagelijks te volgen op radio, televisie en via ons liveblog. Updates, foto's en 'achter de schermen' filmpjes kunt u vinden op Facebook. Instagram en Twitter.
Meer over dit onderwerp:
Pers
Deel dit artikel: