Niet bevallen in Scheper Ziekenhuis Emmen door tekort aan artsen

EMMEN - De kinderafdeling en de afdeling Verloskunde van het Scheper Ziekenhuis in Emmen zijn vanaf maandag gesloten. Het gaat om de klinische afdelingen, de poliklinische afdelingen blijven wel open.
Dat betekent onder meer dat vrouwen niet kunnen bevallen in het ziekenhuis. Ze moeten daarvoor uitwijken naar een ander ziekenhuis. Reden van dit alles is een tekort aan artsen. "Alle kinderartsen hebben zich ziek gemeld. Daardoor kunnen we niet de zorg leveren die we moeten leveren", licht bestuursvoorzitter Carla van der Wiel van Treant de beslissing toe.

Onbepaalde tijd
De sluiting is voor onbepaalde tijd. "We zijn op zoek naar nieuwe kinderartsen. Als die zich binnen twee dagen melden, kunnen de afdelingen weer open. De rode loper ligt voor ze uit", aldus Van der Wiel.

Geplande afspraken
Mensen die een afspraak bij het Scheper Ziekenhuis hebben staan, krijgen daar voor het einde van de week duidelijkheid over. 

Stil protest
Medewerkers van het ziekenhuis hebben vanmiddag hun onvrede over de beslissing geuit met een stil protest in het atrium van het ziekenhuis.

Vorige week lag de kinderafdeling van het Scheper Ziekenhuis al tijdelijk stil vanwege het tekort aan artsen, nadat drie artsen zich ziek hadden gemeld.
Deel dit artikel: