Drenthe kent in 2018 twee ANWB-topcampings

GROLLOO - Drenthe kent twee zogeheten topcampings. Dat zijn 180 campings in heel Europa die door de ANWB toegevoegd zijn aan de toplijst voor 2018.

47 van die campings liggen in Nederland en dus twee in Drenthe. Dat zijn vakantiecentrum De Fruithof in Klijndijk en landgoed De Berenkuil in Grolloo. De camping in Grolloo is voor het tweede jaar op rij beoordeeld als topcamping.

Beloning
"Het gaat tegenwoordig om het totaalplaatje", zegt eigenaar Sanne Veenstra van De Berenkuil. "Wie ben je? Wat is je karakter? Aangevuld met allerlei kwaliteitseisen. Het heeft bij ons ook te maken met de ligging. We hebben 55 hectare camping waar eigenlijk maar 30 voor de camping wordt gebruikt. We zijn een kindercamping, we zijn gericht op gezinnen met jonge kinderen. We hebben 25 speeltuinen, een speelvijver, een zwembad en sinds vorig jaar een grote binnenspeeltuin."

Veenstra ziet het als een beloning van het harde werken, maar is er naar eigen zeggen niet mee bezig. "Het is een bevestiging hoe wij over onszelf denken en hoe wij zelf willen zijn. We zijn niet bezig om te kijken hoe we de ANWB meer kunnen pleasen, of zo."

Volgeboekt
Dat de camping populair is, blijkt uit het feit dat alle plaatsen in het weekend van het Bluesfestival op 8 en 9 juni al zijn volgeboekt. "We hebben inmiddels een wachtlijst opgebouwd", zegt Veenstra.
Deel dit artikel: