Jonge boeren krijgen opnieuw steuntje in de rug

ASSEN - Jonge landbouwers kunnen voor de derde keer een steuntje in de rug krijgen voor het moderniseren en duurzamer maken van hun bedrijf. De provincie Drenthe wil hen met de subsidie Jonge Landbouwers helpen om in hun bedrijf te investeren na bedrijfsovername.

Tot en met 15 januari 2018 kunnen boeren jonger dan 40 jaar de subsidie aanvragen. De provincie Drenthe en het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling hebben 650.000 euro aan subsidie beschikbaar gesteld.


Innovatie
Daarnaast stellen de provincies Drenthe, Groningen en Fryslân in totaal 4,5 miljoen euro subsidie beschikbaar voor innovaties in de landbouw. Inzet bij deze subsidie is onder meer minder grondstoffengebruik en het behoud van biodiversiteit.

In 2016 hebben 59 landbouwers in de provincie Drenthe subsidie gekregen om hun bedrijf duurzamer te maken. Met deze bijdrage kunnen zij onder meer zonnepanelen plaatsen, precisiebemesting uitvoeren en koematrassen aanschaffen. 

De regeling is open van 8 december 2017 tot en met 1 maart 2018. Medio januari volgt een informatiebijeenkomst over deze subsidieregeling in het provinciehuis in Assen.
Meer over dit onderwerp:
Boeren landbouwers subsidie provincie Drenthe
Deel dit artikel: