Stelling: Als Drent moet je in Drenthe kunnen bevallen

ASSEN - Vrouwen kunnen momenteel niet bevallen in het Scheper Ziekenhuis in Emmen. De kinderafdeling en de afdeling Verloskunde zijn vanaf maandag voor onbepaalde tijd gesloten.

Vrouwen moeten voor een bevalling uitwijken naar een ander ziekenhuis, omdat er een tekort aan artsen is. "Alle kinderartsen hebben zich ziek gemeld. Daardoor kunnen we niet de zorg leveren die we moeten leveren", licht bestuursvoorzitter Carla van der Wiel van Treant de beslissing toe.

Kwalijk
De gemeente Emmen noemt de sluiting van de afdelingen zeer kwalijk. Ook politiek Drenthe is niet blij met het nieuws. Volgens PvdA-fractievoorzitter Raymond Wanders heeft het sluiten van deze afdelingen vele gevolgen, onder meer voor andere artsen zoals gynaecologen en zelfstandig gevestigde verloskundigen. "En daarmee voor de dienstverlening aan de inwoners. Zij moeten kunnen vertrouwen op goede ziekenhuiszorg.”

Het CDA in Drenthe stelt dat voor een vitaal platteland het ook nodig is dat er in een ziekenhuis zoals het Scheper Ziekenhuis Emmen een kinderafdeling en verloskamers zijn. Personeel vreest dat dit het begin van het einde is. 

Stelling 
Wat vindt u? Maakt u zich zorgen dat bevallen in Drentse ziekenhuizen straks helemaal niet meer kan door een tekort aan artsen? Op dit moment kunnen Drenten wel terecht in Hoogeveen, Assen en Stadskanaal.Leste Ronde
Meepraten over de stelling van vandaag? Bel in de Leste Ronde tussen 17.30 en 18.00 uur naar 0592-331188 of laat uw reactie achter op Facebook.com/RTVDrenthe.

Vorige stelling
Gisteren ging de stelling over het Sinterklaasfeest naar aanleiding van een tweet van Albert Velthuis van het COG Drenthe: Schaf Sinterklaasfeest op scholen af. De uitkomst van de stelling is duidelijk. Maar liefst 92 procent van de stemmers is het daar niet mee eens. Er stemden 3.303 mensen op de stelling.
Deel dit artikel: