Emmenaar cel in voor reeks diefstallen

EMMEN - Vier maanden gevangenisstraf. Dat is de straf die een 40-jarige man uit Emmen vandaag door de rechter in Assen opgelegd kreeg voor meerdere diefstallen. De helft ervan is voorwaardelijk.

De man probeerde in maart met meerdere gestolen pinpassen geld op te nemen bij een bank in zijn woonplaats. Daarnaast veroordeelde de rechtbank hem vanwege een poging tot inbraak in een schuur van een woning, diefstal van een elektrische fiets en het stelen van een navigatiesysteem en telefoon uit een auto.

Bij de poging tot inbraak werd hij betrapt door de bewoners van het huis. Zij zagen een man in de deuropening van de schuur staan. De Emmenaar zei later tegen de politie dat hij daar slechts stond te schuilen voor de regen. Dat de gereedschapskoffer in de schuur open en op een ander plek stond, komt volgens de man omdat hij er alleen even in wilde kijken.
  
De man heeft in de afgelopen jaren vanwege eerdere diefstallen meerdere werkstraffen uitgevoerd. En in 2016 veroordeelde de rechter hem tot 10 weken gevangenisstraf.

Dat de Emmenaar direct na zijn celstraf opnieuw het dievenpad op ging rekent de rechter de man extra aan.
Deel dit artikel: