Ruimteprobleem mogelijke doodsteek voor breivereniging De Rollende Breibol

HOOGEVEEN - Ze waren pas net geïnstalleerd op hun nieuwe locatie, maar moeten nu alweer weg. Stichting De Rollende Breibol moet op zoek naar een nieuwe plek om te breien.

Vandaag komen de dames voor de laatste keer samen in MFC De Magneet in Hoogeveen. 

Ruimteprobleem
Eerder dit jaar zijn de dames al noodgedwongen verhuisd naar MFC de Magneet, omdat de locatie waar ze eerst zaten werd afgebroken. Nu ze net gewend zijn aan de nieuwe plek, hebben ze te horen gekregen dat deze ook tijdelijk is. "Ik heb kortgeleden gehoord dat er een nieuwe eigenaar is", vertelt Hansje Osinga, initiatiefneemster van de breiclub. "We mogen wel blijven, maar dan moeten we huur betalen. We zijn een stichting en hebben geen geld." Ze snapt de eigenaar, maar het is wel jammer. 

Goededoelbreiers
De club bestaat nu langer dan vijf jaar en breit voornamelijk spullen om de mensen die het wat minder hebben op deze wereld te helpen. Zo gaan er producten naar Gambia, maar ook gewoon naar kledingbanken in Nederland. 

We zijn niet voor onszelf, maar echt voor andere mensen bezig
Hansje Osinga


Sommige dames komen niet naar de maandelijkse clubavond, maar breien vanuit huis. Ook daar is een oplossing voor. "Er zijn mensen die de deur niet uit kunnen. Zij bellen mij en vragen om garen. Dan breng ik het thuis, met patronen en pennen. Zodra ze het klaar hebben, haal ik het weer op", vertelt Osinga. Volgens haar willen ook die dames graag bijdragen aan de maatschappij. 

Het einde?
Er lopen gesprekken over een nieuwe ruimte, maar enige zekerheid is er nog niet. Zonder ruimte wordt het lastig. "Dan ben ik noodgedwongen te stoppen, wat erg naar voor de dames is want die vinden het vreselijk gezellig hier", vertelt Osinga. "Het levert natuurlijk ook geen gebreide artikelen op en dan moet ik zorgen voor een tijdelijk opslagpunt. Dat is ook erg lastig."

Zonder ruimte moet de club er wellicht noodgedwongen een einde aan breien, maar Osinga blijft positief over het vinden van een plek. "Daar heb ik ook wel vertrouwen in, dus het komt goed."
Deel dit artikel: