OM: Zaak zoon Kuipers gaat om conflict in drugswereld

EMMEN - De 18-jarige zoon van No Surrender-voorman Henk Kuipers zit vast op verdenking van twee ontvoeringen, waarbij beide slachtoffers zouden zijn mishandeld.

Dat zou zijn gebeurd op 25 oktober en 16 november in Emmen. De twee slachtoffers meldden zich op 16 november samen bij de politie om aangifte te doen, zegt woordvoerster Karin Hoving van het Openbaar Ministerie (OM). Ze vertelden dat ze tegen hun wil, zijn meegenomen en mishandeld.

Waar de mannen naartoe zijn gebracht, wil Hoving in verband met het nog lopende onderzoek niet zeggen. Volgens haar gaat het om een conflict in de drugswereld.

Langer vast
Kuipers, die in Emmen woont, werd op 16 november samen met een 20-jarige plaatsgenoot aangehouden. De rechtbank in Assen besloot vorige week dat ze een maand langer vast moeten blijven zitten. Eind deze maand wordt besloten of het voorarrest opnieuw wordt verlengd. 

'Geen ontvoering'
Volgens advocaat Roy van der Wal, die Kuipers junior bijstaat, is er geen reden zijn cliënt nog langer vast te houden. "Hij werkt mee aan het onderzoek en heeft een volledige verklaring afgelegd", zegt Van der Wal. "Mijn cliënt ontkent dat sprake is van strafbare feiten. De man die zegt dat hij op 16 november is ontvoerd, heeft hem nota bene zelf opgezocht om te praten." 

Ze zouden elkaar hebben ontmoet in de wijk Angelslo. Het slachtoffer zegt dat hij daarna mee moest naar een industrieterrein in Emmen.

'Geen link met motorclub'
De zoon van Henk Kuipers is sinds enkele maanden ook lid van No Surrender. Volgens Van der Wal heeft deze zaak niks met de motorclub te maken. Het OM zegt daar niks over. Hoving: "Wij concentreren ons op het conflict in het drugsmilieu."
Deel dit artikel: